Welke mindfulnesstraining/-aanbieder kies je?

Opzet van de training
Wie een mindfulnesstraining wil volgen, doet er goed aan om te kijken naar de opzet van de cursus en de certificering van de trainer. Er is wetenschappelijke ondersteuning dat mindfulness leidt tot verbetering van je welzijn. Dit geldt alleen voor de 8-weekse training van 2,5 uur per bijeenkomst, gegeven door een gecertificeerde trainer. Bovendien is het van belang dat de deelnemers ongeveer 45 minuten per dag oefenen aan de hand van audio-opnames en oefenopdrachten. De training die ik aanbied, voldoet aan deze eisen.

Vergoeding zorgverzekering
Ik heb de opleiding tot mindfulnesstrainer categorie 1 gevolgd bij See True Opleidingen en ben lid van de VMBN. Daarmee ben ik gekwalificeerd om mindfulnesstrainingen te geven en worden de trainingen die ik geef (deels) vergoed door sommige verzekeraars. Een overzicht van verzekeraars die mindfulnesstrainingen vergoeden, vind je hier. Voor de meest actuele vergoedingen en voorwaarden raad ik je aan om de website van je zorgverzekeraar te raadplegen. Vaak is een verwijzing van de huisarts noodzakelijk.

Psychische klachten
Sommige mensen, bijvoorbeeld mensen met (ernstige) psychische klachten, raad ik aan om de training te volgen bij iemand die gespecialiseerd is in de behandeling van hun aandoening of problematiek. Geïnteresseerden die in behandeling zijn bij een psycholoog nodig ik uit om contact met mij op te nemen om de mogelijkheden te bespreken. Een behandeltraject bij een psycholoog hoeft geen bezwaar te zijn, maar of dit zo is, zal per persoon verschillen.